NEC heeft dinsdag teleurgesteld in een oefenwedstrijd tegen De Treffers. Beide teams scoorden niet, met een doelpuntloos gelijkspel tot gevolg: 0-0. De Nijmegenaren maakten een povere indruk in Groesbeek.

In tegenstelling tot afgelopen vrijdag tegen RKC Waalwijk begon NEC in Groesbeek in een 4-3-3-formatie. Ayman Sellouf viel tegen RKC sterk in op 10 en mocht het nu vanaf het begin proberen. Jellert van Landschoot zou hem vergezellen op het middenveld, maar viel op het laatste moment uit met een blessure. Tom Overtoom startte daardoor naast Mart Dijkstra, die pendelde tussen de verdediging en het middenveld. Randy Wolters ontbrak vanwege privéproblemen.

Beide teams creëerden het eerste gevaar uit corners, die weinig opleverden. Een poging van Sellouf werd geblokt en even later zag hij Braken over het doel koppen uit zijn voorzet. De Treffers hield aardig stand en kreeg halverwege de eerste helft de eerste grote kans na een goede actie van Coen Maertzdorf. Lowie van Zundert, die deze zomer definitief overstapte van NEC naar De Treffers, schoot over uit de voorzet van Maertzdorf. Kort daarvoor lag Treffers-keeper Dani Centen tot twee keer toe in de weg bij pogingen van Jonathan Okita, die goed combineerde met Anthony Musaba.

De kansen bleven daarna komen. Braken zag zijn inzet opnieuw over het doel zeilen, terwijl Sellouf na een dribbel naast schoot. Aan de andere kant meldde Van Zundert zich weer voor het doel, maar de spits kreeg zijn voet niet tegen een voorzet van Dilivio Hoffman. Op slag van rust probeerde Sellouf het van afstand. Zijn poging werd geblokt en leverde een corner op, waar geen gevaar uit volgde.

Tweede helft
NEC begon onveranderd aan de tweede helft tegen een De Treffers dat sterk uit de kleedkamer kwam en uit vrije trappen voor gevaar probeerde te zorgen. Sellouf counterde juist en werd maar net afgestopt door de laatste man van de thuisploeg. Verder viel er een stuk minder te beleven. NEC creëerde weinig en speelde povertjes. Het trainerstrio hoopte voor nieuw elan te zorgen door na zeventig minuten vier keer te wisselen. Onder anderen Mike Ndayishimiye (voor Sellouf) en Ole Romeny (voor Braken) deden hun intrede.

Pas in de slotfase volgden er meer kansen. NEC kreeg twee hoekschoppen waaruit geen gevaar werd gesticht, terwijl De Treffers een goede countermogelijkheid kreeg via Bob Melis, die Hoffmann bereikte en hem over zag schieten. Ndayishimiye testte ex-NEC-keeper Dani Centen daarna nog met een schot van afstand, waar de doelman een antwoord op had. Centen lag bij de daaropvolgende corner ook nog in de weg toen Niek Hoogveld kopte uit een corner. Aan de andere kant kopte Aziz Khalouta nog over het doel op aangeven van Tjeu Langeveld. Een doelpunt viel er niet meer: 0-0.

NEC sluit de voorbereiding op het nieuwe seizoen komende zaterdag af. Tijdens de Open Dag van de club komt het Spaanse Osasuna op bezoek bij De Goffert.

Opstelling NEC: Schuurman; Lartey Sanniez (70′ Van Rooij), Odenthal, Kvida, El Karouani; Dijkstra (70′ Hoogveld), Sellouf, Overtoom; Musaba (70′ Ndayishimiye), Braken (70′ Romeny), Okita.

Opstelling De Treffers: Centen; Wilsterman (57′ Van den Berg), J. Janssen (66′ Langeveld), Sirvania, Misidjan; D. Janssen, Dekkers (70′ R. Janssen), Van de Beek (46′ Melis); Maertzdorf (57′ Van Essen), Van Zundert (70′ Khalouta), Hoffman.

Foto’s: Rob Koppers