Patrick Pothuizen scoorde tegen Roda JC bijna op spectaculaire wijze. De verdediger had een mooie omhaal, maar zag die net langs het doel verdwijnen. Het was tekenend voor de wedstrijd, want het was de hele avond ‘bijna’ bij NEC. Maar ook bij Roda JC, want die kregen bijna geen kansen. ”Twee kansen, twee keer een doelpunt”, geeft een zichtbaar aangeslagen Pothuizen aan.
Een oorzaak van de nederlaag heeft de verdediger niet. ”Ik weet echt niet waar het aan ligt. Het is heel duidelijk. Zij krijgen twee kansen en schieten hem er twee keer in, en wij krijgen drie honderd procent kansen, maar maken ze niet. Na die 2-0 lukte het gewoon niet meer. Het enige wat ik er over heb te zeggen is dat het gewoon een heel grote domper is en ik zeer teleurgesteld ben.”
Voor NEC is het de vierde nederlaag op rij. ”Dat is pijnlijk. We hebben een zwaar programma, maar het is niet goed als je vier keer achter elkaar verliest. Bij FC Twente hadden we een punt kunnen pakken en in Utrecht had je hem móeten pakken en nu verlies je weer. Allemaal ongelukkige nederlagen, maar tegen Sparta en RKC hebben we zelf nipt gewonnen. Alleen tegen NAC hebben we goed gespeeld.”
Ondanks dat de Nijmegenaren tegen een rij nederlagen aanlopen, ziet Pothuizen nog steeds een groep met vertrouwen. ”Tegen NAC hadden we heel veel vertrouwen en dat is nu niet weg, maar zoals ik net als zei; het is nooit goed als je vier wedstrijden op rij verliest. We gaan vanaf morgen gewoon weer naar Heerenveen toewerken en zorgen dat je koppies weer fris zijn. De Friezen hebben een ploeg die een soortgelijk jaar doormaakt als wij. Heerenveen-uit blijft natuurlijk lastig, maar er liggen zeker kansen. Het wordt een belangrijke wedstrijd.”