NEC speelde tegen Ajax een slechte wedstrijd en sloot daarmee het seizoen in mineur af. Toch was er af en toe een reden voor een lach. Zo maakten Mark Otten en Lasse Schone hun rentree na lang blessureleed en pakte Patrick Pothuizen zijn 84ste gele kaart in de Eredivisie en is nu recordhouder. “Natuurlijk ben ik er best trots op. Als ik een record kan pakken dan pak ik hem.”
De verdediger had speciaal een T-shirt laten drukken. “Ik had een wit shirt onder mijn voetbalshirt aan met een grote gele kaart en 84 er op. De bedoeling was eigenlijk dat ik zou scoren en dan mijn shirt uit zou trekken. Dat kon nu natuurlijk niet, want anders had ik meteen mijn tweede te pakken. Ik heb hem dus maar heel snel laten zien.” Scheidsrechter Bossen gaf de gele kaart toen hij de bal uit de lucht pakte. “Ik deed het zeker niet om geel te pakken, want ik had ook rood kunnen krijgen. Het was gewoon een reflex. Zij namen snel de vrije trap en als een volleerd volleyballer pakte ik die bal.”
Ondanks het verlies van NEC, was de sfeer in de Goffert niet slecht doordat Ajax de titel misliep. “Ik hoorde het. Ik zat inmiddels al in de catacombe, even een stuk NAC – Twente te kijken. Toen zag ik de 2-0 van Stoch en hoorde de Goffert juichen.” NEC speelde zelf niet best, maar dat dat kwam omdat ze nergens meer voor spelen, vindt Pothuizen onzin. “Ik vind dat gelul en je moet je elke wedstrijd kunnen motiveren. Of er nu iets op het spel staat of niet. Dat moet geen verschil zijn vind ik. Helaas zaten we vandaag totaal niet in de wedstrijd.”
Niet alleen vandaag zat NEC niet in de wedstrijd, de Nijmegenaren hebben het in meer wedstrijden laten liggen dit seizoen. “Het was een zeer wisselvallig seizoen. De wedstrijd van vandaag was ook typerend en niemand zat echt lekker in de wedstrijd.” Blij was hij wel met de rentree van Schöne. “Die is zo sterk aan de bal, dat is gewoon een kwaliteitsinjectie. Die kan echt geweldig voetballen en dat straalde hij vandaag ook uit.”
Of Pothuizen volgend jaar ook nog bij NEC speelt is nog de vraag. “Ik ben in gesprek met NEC en hoor begin mei wat ze willen. NEC moet bezuinigen, dus ik wacht af.”