NEC-aanvoerder Mart Dijkstra maakt de afgelopen weken niet de beste indruk tijdens de wedstrijden in de Jupiler League. Toch peinst trainer Adrie Bogers er niet over om de middenvelder uit de basis te halen. "Dat hij beter kan, dat is wel duidelijk. We hebben de Dijkstra nog niet gezien die hij bij Sparta wel was", reageert Bogers tegen De Gelderlander.

"Dijkstra heeft toegevoegde waarde, anders stel ik hem niet op", vervolgt de oefenmeester. "Hij is voor ons een prima speler, degene die de meeste arbeid verricht. Mart is gewoon in de tactiek en mentaliteit een aanjager. Normaal is hij heel betrouwbaar. Het is jammer dat hij in een aantal fases nog simpele foutjes maakt, die helemaal niet nodig zijn."

De aanvoerder geeft nogmaals aan dat hij zijn uiterste best doet. "Dat moment tegen Fortuna was lullig. En die laatste pass tegen RKC… Dat zijn dingen die blijven hangen en dan krijg je die beeldvorming. Een directe verklaring heb ik niet. Dat zou wel lekker zijn, want dan was het meteen opgelost. Ik doe mijn stinkende best en werk er hard aan."

Foto: Rob Koppers