De rentree van Carlos Aalbers zorgt voor onrust bij NEC, meldt De Gelderlander. De technisch directeur is vanuit het niets teruggekeerd op de werkvloer van de Nijmeegse eredivisionist. In De Goffert drijven daarmee grote tegenstellingen boven.
Volgens officiële mededelingen zou Aalbers tenminste nog tot de jaarwisseling uit beeld zijn bij NEC. De technisch directeur stortte begin augustus, in het oog van de sportieve storm bij de rode lantaarndrager van de eredivisie, volledig in. De clubleiding verklaarde dat de td kampte met een burn-out. Een grove verbale botsing met de falende trainer Alex Pastoor katapulteerde hem in de ziektewet. Het herstel van Aalbers zou maanden duren.
Bij NEC werd daarom spoorslags Edo Ophof naar voren geschoven. Hij ruimde het puin in De Goffert en sloeg met de hulp van scout Henk Grim en de fondsen van de investeerdersgroep van de club toe op de transfermarkt.
Nadat Anton Janssen als opvolger van Pastoor was aangesteld, kreeg NEC met de Belg Marnick Vermijl, de Slowaak Samuel Stefanik en de Oostenrijker Jakob Jantscher de broodnodige kwaliteitsinjectie.
Ophof hield vanwege alle drukte de voorbije zes weken kantoor in De Goffert. Zondag trok hij de deur dicht. Met de terugkeer van Aalbers zat zijn werk er op. Omdat intussen in de hoogste regionen van NEC ook al een schuifoperatie in gang was gezet, had Ophof ineens geen functie meer. Zijn positie in de raad van commissarissen was na intern overleg ingenomen door Sije Visser. Ophof wilde én kon zijn eigen selectiebeleid immers niet controleren.
Alle plotselinge ontwikkelingen leidden gisteravond tot koortsachtig overleg bij de Nijmeegse club. Daarbij zat de raad van commissarissen met Ton van Gaalen en Sije Visser samen met commercieel directeur Bart van Ingen aan met Aalbers. Duidelijk werd dat er onvrede heerst over de gang van zaken, de beroerde timing van de td en de onderlinge communicatie. Tot dit weekeinde was niemand van NEC op de hoogte van het rappe herstel van Aalbers.
En daarmee steekt de onrust ineens weer de kop op bij NEC, terwijl de sfeer op de club de laatste weken juist enorm is verbeterd. Met het vertrek van Pastoor is de lach teruggekeerd in De Goffert. Ondanks de penibele sportieve situatie in de eredivisie. Nu heerst er duidelijk verdeeldheid.
Het is daarmee ook onduidelijk wat de toekomst is van Aalbers bij NEC. Hij heeft met zijn transferbeleid de voorbije jaren miljoenen verdiend voor de club. Maar er zijn al die tijd ook fricties geweest met de raad van commissarissen en de investeerders. De ziekmelding en plotselinge terugkeer van de technisch directeur roepen bij zowel sponsors, clubbestuurders als fans de nodige vragen op.
Een scenario waarbij de partijen binnenkort met elkaar breken, is zodoende niet ondenkbaar. NEC heeft vorig jaar afscheid genomen van Jacco Swart, die als algemeen directeur al lange tijd op een dood spoor zat. De afkoopsom werd daarbij inzet van een slepend juridisch geschil. De Nijmeegse club achtte de regeling in strijd met de huidige tijdgeest. De clubleiding wilde gisteren niet ingaan op de positie van Aalbers. De technisch directeur was op zijn eerste werkdag niet bereikbaar.
Bron: De Gelderlander / Lex Lammers