Het is inmiddels al oktober, maar de zomerse transferperiode zit er eindelijk op. NEC was zeer bedrijvig in de maanden waarin gehandeld kon worden, met onderstaand resultaat. Tijd om de balans op te maken. We zijn benieuwd of jullie tevreden zijn met wat de Nijmeegse club allemaal heeft gedaan aan transfers.

Eerst moest er ruimte worden gemaakt. De contracten van spelers als Randy Wolters, Mart Dijkstra, Bas Kuipers, Frank Sturing, Josef Kvida en Tom Overtoom werden niet verlengd en de gehuurde spelers Tom van de Looi, Zian Flemming en Jellert van Landschoot keerden terug naar hun clubs. NEC maakte vervolgens een vroege klapper door Anthony Musaba voor ruim twee miljoen euro te verkopen aan AS Monaco. Daardoor kon er op de markt ook inkomend iets gebeuren.

Het begon bij Jordy Bruijn, die verrassend werd teruggehaald nadat hij bij SC Heerenveen te weinig perspectief had. Gaandeweg volgden Elayis Tavsan en Mathias De Wolf als getalenteerde spelers. Laatstgenoemde kampte echter met een hernia en keert pas aan het einde van oktober terug op het trainingsveld. NEC kwam vervolgens landelijk in het nieuws toen verloren zoon Edgar Barreto terugkeerde bij de club. Hij zal geen 40 wedstrijden meer spelen, maar maakte wel iets los in Nijmegen.

Hoewel algemeen directeur Wilco van Schaik telkens bleef zeggen dat het budget nu toch echt op was, was er mede door uitgaande transfers toch nog wat mogelijk. Kevin Bukusu, Anton Fase en spits Rangelo Janga waren toen al binnen. Van Etien Velikonja werd afscheid genomen en ook Ole Romeny vertrok. De jonge aanvaller ging op huurbasis naar Willem II, de curieuze constructie die NEC eerder hanteerde bij Mike Trésor. We kunnen er onze twijfels bij hebben, maar Romeny vertrok. Daardoor trok NEC later ook nog Gabriël Culhaci, Javier Vet en Terell Ondaan aan.

Tot zover de drukke transferzomer van NEC. Laat hieronder in de poll weten wat jij ervan vond!

Aangetrokken
Joep van der Sluijs (eigen jeugd)
Syb van Ottele (eigen jeugd)
Thomas Beekman (eigen jeugd)
Jordy Bruijn (SC Heerenveen)
Elayis Tavsan (Sparta Rotterdam)
Mathias De Wolf (Club Brugge)
Edgar Barreto (Sampdoria)
Kevin Bukusu (Bayer Leverkusen)
Anton Fase (AZ)
Rangelo Janga (FC Astana, gehuurd)
Gabriël Culhaci (FC Utrecht, gehuurd)
Javier Vet (De Graafschap)
Terell Ondaan (Grenoble, gehuurd)

Vertrokken
Mike Trésor Ndayishimiye (Willem II, werd al verhuurd)
Randy Wolters (onbekend)
Bas Kuipers (Go Ahead Eagles)
Josef Kvida (Pafos FC)
Mart Dijkstra (Harkemase Boys)
Frank Sturing (FC Den Bosch)
Niek Hoogveld (Hercules)
Tom Overtoom (onbekend)
Jellert van Landschoot (Club Brugge, werd gehuurd)
Tom van de Looi (FC Groningen, werd gehuurd)
Zian Flemming (PEC Zwolle, werd gehuurd)
Anthony Musaba (AS Monaco)
Etien Velikonja (ND Gorica, verhuurd)
Ole Romeny (Willem II, verhuurd)