Een aangekondigde politiestaking brengt de wedstrijd NEC-Excelsior wellicht in gevaar. Aanstaande donderdag zal loco-burgemeester Ben van Hees een besluit nemen of de wedstrijd doorgang kan vinden.

Inmiddels zijn al drie eredivisieduels afgelast. Verschillende burgemeesters kunnen de veiligheid van het bezoekende publiek niet garanderen, als er niet voldoende politie-agenten op de been zijn. De duels SC Heerenveen-De Graafschap, PEC Zwolle-FC Cambuur, Willem II-Vitesse en ADO Den Haag-PSV gaan inmiddels definitief niet door. De wedstrijd tussen Roda JC en Heracles Almelo gaat zeker wél door, ongeacht de aanwezigheid van de politie. Mocht de wedstrijd van NEC tegen Excelsior niet doorgaan, dan wordt de wedstrijd dinsdag 11 of woensdag 12 augustus alsnog afgewerkt.

De aanhang van Willem II heeft naar aanleiding van de afgelasting van de wedstrijd tegen Vitesse een ludieke actie op poten gezet. De supporters willen met zoveel mogelijk mensen de binnenstad van Tilburg intrekken voor een borrel. Onder het motto ‘Wij geen wedstrijd, dan zij geen staking’ willen de fans hun ongenoegen over de politie-acties uitspreken.Actievoerende politie-agenten willen met de acties aandacht vragen voor de arbeidsomstandigheden van agenten en voeren actie voor een beter CAO.