Waar NEC zich in de laatste twee wedstrijden tekort voelde gedaan, was dat zaterdagavond in Friesland wel anders. In de lastige uitwedstrijd bij sc Heerenveen ploeterde NEC zich naar een onverdiend punt. Beide teams wisten niet te scoren en daar mocht met name NEC zich gelukkig mee prijzen. Met dank aan Jasper Cillessen.
Het was eenrichtingsverkeer in het hoge Noorden. NEC leunde eigenlijk negentig minuten noodgedwongen achteruit en wist er slechts bij vlagen uit te komen. Dit leidde in de eerste helft tot schrikbarend weinig mogelijkheden. Slechts topschutter Björn Vleminckx wist er in 45 minuten voetbal in te slagen gevaar te stichten. Zijn kopballen misten echter de kracht om Heerenveen-doelmen Stuhr-Ellegaard te verontrusten.

De Friezen daarentegen deden het beter. Rechtsbuiten Roy Beerens was NEC-back Amieux keer op keer te snel af wat leidde tot aardige kansen van Breuer en Väyrynrn. Doelman Jasper Cillessen liet beide keren zien waarom hij de voorkeur kreeg boven Gabor Babos.
In de tweede helft ontpopte de keeper zich zelfs tot man van de wedstrijd aan NEC-zijde. Aanval op aanval – nu voornamelijk over links waar Assadi telkens weer Nathaniel Will doldraaide – golfde op Cillessen af maar de Groesbeker gaf geen krimp. Met name in de absolute slotfase van de wedstrijd redde hij uitstekend op een harde kopbal van invaller Bas Dost. Na een voorzet van opnieuw Beerens kon de spits geheel vrij inkoppen maar de redding van de jongeling was fenomenaal. En ook iets later was hij paraat bij een ouderwetse scrimmage waarbij hij op de doellijn hulp kreeg van Ramon Zomer.
NEC kreeg de kansen op een onverdiende stunt ook maar opnieuw Vleminckx en later ook Zimling kregen de bal niet achter Stuhr-Ellegaard. Door de puntendeling blijft NEC voor de zesde maal opeenvolgend ongeslagen. Maar of de Nijmegenaren daar na vijf gelijke spelen en slechts een winstpartij veel hoop uit kunnen putten is met het vertoonde spel in Heerenveen maar de vraag.

Opstelling sc Heerenveen: Stuhr-Ellegaard; Breuer, Kopic, Djuric, Jong-a-Pin, Grindheim, Djuricic, Väyrynen, Beerens, Elm (’71 Dost), Assaidi
Opstelling NEC: Cillessen; Will, Zomer, Nuytinck, Amieux; Chatelle, Sibum, Goossens (’61 George), Zimling (’78 Davids), Schöne, Vleminckx
Scheidsrechter: Eric Braamhaar.
Toeschouwers: 25.000.
Gele kaart: Jong-a-Pin (Heerenveen), Amieux (NEC)

Voor foto’s klik hier.