Melvin Platje kroonde zich dit seizoen tot clubtopscorer van NEC; hij scoorde negen doelpunten. Na een goede eerste seizoenshelft, was de spits na de winterstop niet altijd zeker van een basisplaats. Platje begrijpt deze keuze van zijn trainer niet. Tegenover De Telegraaf uit Platje zijn onvrede.
"Na een goede eerste seizoenshelft heb ik het vertrouwen gemist tijdens de tweede helft van de competitie”, aldus de ex-speler van FC Volendam. “Ik heb het gevoel dat ik niet gewaardeerd word. Steeds mocht ik maar een paar minuten meedoen. Daar begrijp ik niks van en het is frustrerend. De trainer praatte niet eens met me over mijn situatie. Misschien is het beter dat NEC me laat gaan.”
Update dinsdag 14 mei – 19:05
RKC Waalwijk is druk op zoek naar een nieuwe spits nadat het contract met Teddy Chevalier werd ontbonden. De Waalwijkers zien in Aurélien Joachim een potentiële versterking, maar ook Melvin Platje staat op hun lijstje. "Zowel Platje als Joachim zijn zeer interessante opties. Daarnaast gaan we kijken of we eventueel spelers kunnen huren bij Ajax, Feyenoord en PSV omdat we met een beperkt budget te maken hebben", aldus Janus van Gelder, technisch manager van RKC, in De Telegraaf. Joachim werd het afgelopen seizoen door Willem II gehuurd van het Luxemburgse F91 Dudelange.