NEC is maandagavond op bezoek bij SC Telstar met 3-2 onderuit gegaan. Het verloor niet alleen de wedstrijd, maar ook drie basiskrachten. Guus Joppen, Mohamed Rayhi en Ted van de Pavert verlieten alledrie met op het oog ernstige blessure het veld. Hoewel NEC nog knap terugkwam van een 2-0 achterstand, dompelde Melvin Platje de Nijmegenaren in rouw.

NEC moest de klus klaren zonder Arnaut Groeneveld. De vleugelspeler kampt nog steeds met een lichte rugblessure en het duel met Telstar vlak na het treffen met Jong Ajax was te veel van het goede. NEC meldde dat de verwachting is dat Groeneveld tegen FC Dordrecht weer van de partij is. Steeven Langil was zijn logische vervanger. Het eerste gevaar kwam van de koploper: Na een kwartier spelen schoot Kadioglu de bal rakelings naast. Aan de andere kant ontsnapte NEC. Joris Delle schoof de bal hard in de voeten van Melvin Platje, zo hard dat hij onbewust de bal terugkaatste. NEC haalde opgelucht adem, de bal belandde op de paal.

Na 24 minuten dacht Telstar alsnog op voorsprong te komen, maar leidsman Van de Graaf stak daar een stokje voor. Een indraaiende vrije trap vloog binnen, maar de grensrechter oordeelde uitstekend door Van Huizen af te vlaggen voor (hinderlijk) buitenspel. NEC speelde belabberd en de Witte Leeuwen voelden dat er wat viel te halen vanavond. Toch was het NEC dat vlak voor rust een grote mogelijkheid kreeg. Rayhi zocht de combinatie met Braken en stiftte de bal op de kruising. Deze actie was identiek aan de 1-1 tegen Jong Ajax, maar dan vanaf de linkerkant.

Omdat Groeneveld ontbrak waren de ogen vooral gericht op Mohamed Rayhi, die veruit de meest dreigende man was aan Nijmeegse zijde. De rechtsbuiten was een aantal keer dicht bij de openingstreffer, maar miste precisie. Na een uur spelen kreeg NEC het deksel op de neus. Hoewel de bezoekers de wedstrijd meer en meer domineerden, kwam de afvallende bal uit de kluts voor de voeten van Van Huizen, die geen moment nadacht en de bal via de onderkant van de lat tegen de touwen schoot. Nadat eerder Guus Joppen al met een hamstringkwetsuur naar de zijkant moest, eiste deze wedstrijd op kunstgras ook zijn tol voor Mohamed Rayhi. Segun Owobowale maakte zijn debuut voor de Rood-Groen-Zwarten.

In de 68e minuut verdubbelde Telstar de voorsprong. Mohammed Osman schoot vanaf een meter of 35 de bal in de kruising. NEC stond voor een haast onmogelijke opgave, maar kwam al snel terug in de wedstrijd. Invaller Anass Achahbar werd naar de grond getrokken en Van de Graaf wees naar de stip: Achahbar benutte de strafschop zelf overtuigend en bracht de stand op 2-1. Niet veel later trok Sven Braken de stand alweer gelijk. Bij Telstar lag er iemand geblesseerd op de grond. NEC speelde verder, combineerde en uiteindelijk kwam de bal via Achahbar voor de voeten van Braken, die hem langs De Boer schoof: 2-2.

Melvin Platje dompelde NEC niet veel later weer in rouw. Van de Pavert lag nu geblesseerd op de grond, Telstar speelde verder en uiteindelijk viel de bal voor de voeten van Platje, die Telstar uit de kluts op voorsprong kon schieten. Tot overmaat van ramp moest Van de Pavert ook nog per brancard het veld af en moest NEC verder met tien man. NEC moest haar meerdere erkennen in de Witte Leeuwen, want de ploeg ging uiteindelijk verdiend onderuit. Een grotere zorg voor de Nijmegenaren zijn de blessures van Joppen, Rayhi en Van de Pavert. Vrijdag wacht FC Dordrecht alweer, dan wordt er zoals gebruikelijk om 20:00 afgetrapt in De Goffert.

Wedstrijd in het kort:
Opstelling NEC: Delle; Joppen (51′ Heinloth), Golla, Van de Pavert, Verdonk; Dijkstra, Kadioglu, Breinburg; Rayhi (64′ Owobowale), Braken, Langil (69′ Achahbar).

Opstelling Telstar: De Boer; Brito, van Iperen, van Huizen, Sno; Korpershoek (81′ Najah), Osman, Schouten; Hamdaoui, Novakovich, Platje.


Doelpunten:
59′ 1-0 Van Huizen (schot)
68′ 2-0 Osman (schot)
73′ 2-1 Achahbar (penalty)
78′ 2-2 Braken (Achahbar)
83′ 3-2 Platje (kluts)

Geel:
Golla, Dijkstra
Novakovich, Hamdaoui

Foto: David van Haren