Jong NEC/FC Oss heeft maandagavond Jong ADO Den Haag met 4-2 verslagen. Melvin Platje had met drie treffers een groot aandeel in de zege. De aanvaller maakte voor rust een valse hattrick en was hiermee opnieuw belangrijk.  
In de laatste zes wedstrijden was Platje zeven keer trefzeker voor beloftenteam. Na rust scoorde Carlos dos Santos, waarmee de A-junior de zege veilig stelde. Coach Jack de Gier had de beschikking over de selectiespelers Marco van Duin, Nathaniel Will, Rémy Amieux, Cayfano Latupeirissa en Youri Loen. Verder was het team aangevuld met twee spelers van FC Oss en drie A-junioren.
Doordat Jong Sparta verloor heeft het nog hoop op de één na laatste plek. Daarvoor moet het de komende twee wedstrijden winnen tegen Jong Groningen en Jong Vitesse/AGOVV en is het afhankelijk van Jong Sparta. De laatste plaats zal geen degradatie betekenen. Vanaf volgend seizoen zal de beloftencompetitie bestaan uit een noordelijke en zuidelijke liga, in plaats van de huidige ere- en eerste divisie.