Nieuwbakken NEC-speler Melvin Platje steekt zijn ambities voor komend seizoen niet onder stoelen of banken. De aanvaller kwam deze zomer over van Jupiler League-club FC Volendam en mikt op een doelpuntentotaal van tussen de tien en de vijftien.
”Ik heb voor komend seizoen een paar doelstellingen”, aldus de 22-jarige in Naarden geboren voorhoedespeler. ”Ik wil hard werken en goed spelen voor het team, maar natuurlijk heb ik ook een doelpuntenaantal in mijn hoofd. Bij Volendam scoorde ik afgelopen seizoen inclusief de play-offs 26 keer, maar dit jaar ben ik heel tevreden als ik tussen de tien en vijftien keer scoor. Moet te doen zijn, toch?”
Platje werkte tot op heden drie oefenduels af in het tricot van de Nijmeegse formatie en maakte naar eigen zeggen al vlot kennis met de verschillen tussen zijn nieuwe werkgever en oud-broodheer Volendam. ”Op de trainingen merkte ik bovendien al meteen dat het balletje net wat sneller rondgaat. Er zit gewoon meer kwaliteit in deze groep. Ik kon gelukkig aanhaken, maar moest in het begin echt wel even wennen. Maar goed, daar is de voorbereiding ook voor natuurlijk.”