Norbert Alblas is blij dat hij een nieuw contract heeft getekend bij NEC. De doelman ligt nu tot medio 2021 vast en vertelt tegen ForzaNEC dat het al vrij snel duidelijk werd dat het contract verlengd ging worden. Uit de gesprekken met de club kwam een plan waar Alblas zich al snel in kon vinden.

Alblas vertelt dat hij het uiteindelijk graag goed wil afsluiten bij NEC en zich dus wil bewijzen. De coronacrisis kwam voor Alblas niet slecht uit, in deze tijd zet hij nog de puntje op de i om volgend jaar zo goed mogelijk van start te kunnen gaan. De keus voor NEC was geen moeilijke, gaf hij aan. "NEC wil me houden en ik wil hier graag blijven."

Voor een eventuele volgende blessure is Alblas niet bang. De nog maar 25-jarige doelman gaf aan sterker te zijn dan ooit. Het vertrouwen in zichzelf speelt hier ook een belangrijke rol in.

Met de brede keuze aan keepers is er concurrentie bij NEC. Alblas voelt dit niet zo, hij vindt het alleen maar mooi om elke dag met de jongens op het veld te staan en jongens als Job Schuurman en Robin Roefs tips te kunnen geven. Zelf kijkt Alblas ook positief naar volgend jaar. "De top vijf is het doel en alles wat daarboven zit is mooi meegenomen."

Foto’s: Rob Koppers