Bart van Rooij en Elayis Tavsan zijn, net als maandag, op dinsdag niet gezien op het trainingsveld van NEC. Zij lijken dan ook twijfelgevallen te zijn voor de wedstrijd van aankomende zaterdag tegen RKC Waalwijk. Daarnaast waren er een aantal afvallers op de training van dinsdag.

Van Rooij raakte in het duel met Heracles Almelo geblesseerd en moest het veld verlaten. Hij is deze week nog niet gespot op de trainingen van NEC en dat baart zorgen. Het lijkt er dus op dat Brayann Pereira zijn basisdebuut kan gaan maken tegen RKC. Collega-verdediger Philippe Sandler is op de weg terug, maar werkte het laatste deel van de training apart af. Een rentree lijkt dichterbij te komen, maar zaterdag tegen RKC is wellicht te vroeg. Elayis Tavsan raakte tegen Excelsior geblesseerd en heeft zich sindsdien nog niet bij de groep gevoegd op De Eendracht.

Schöne

Aanvoerder Lasse Schöne verliet de training eerder dan de rest. Vorige week trainde hij al eventjes apart, maar deze keer ging hij direct naar binnen. Ook Sontje Hansen haalde het einde van de training niet. Dit is waarschijnlijk uit voorzorg.

Foto’s: Rob Koppers