NEC verloor zondag met 1-2 van Ajax. De Amsterdammers lijken steeds beter in vorm te raken, maar dat de selectie wat scheef in elkaar zit, is duidelijk. Er is vooral een gebrek aan spelers met ervaring en dat werd ook besproken in het ESPN-programma ‘Dit was het Weekend’. Kenneth Perez doet daar een opvallende suggestie voor een ervaren speler.

De trainer van Ajax, John van ’t Schip, erkent ook dat de selectie wel wat ervaring kan gebruiken. “De balans, dat wisten we, die is wat scheef. We moeten misschien in de winterstop daar wat aan doen. Als dat niet kan, dan zullen we het hiermee moeten doen. Het blijkt dat het met deze selectie kan. Ik denk dat het belangrijk is dat we kijken naar de balans in de selectie en hopelijk kunnen we iets doen.”

In de studio doet Perez een suggestie om een NEC’er naar Amsterdam te halen. “Lasse Schöne terughalen of is dat een brug te ver?” Presentator Milan van Dongen ziet dat niet zitten. “Dat is een brug te ver inderdaad. Daar moeten ze niet meer aan beginnen, denk ik. Die heeft het bij NEC ook al lastig soms.” Andere namen zoals die van Marten de Roon passeren ook nog de revue, maar een terugkeer van Schöne in de hoofdstad lijkt uitgesloten.

Foto: Orange Pictures