NEC staat de laatste weken garant voor spektakel. De Nijmeegse club deelde afgelopen weekend de punten met FC Twente in een waar doelpuntenfestijn (3-3). Dat is ook bij de analisten van ESPN opgevallen. “NEC moeten we altijd uitzenden op prime-time”, concludeerde een lachende Kenneth Pérez.

Dat zei de analist in ‘Dit Was Het Weekend’. Pérez vond de wedstrijd tussen FC Twente en NEC bijzonder interessant. Kees Kwakman, die ook aan tafel zat, had lovende woorden voor Magnus Mattsson en Lasse Schöne. “Die 1-2 was echt een schitterende goal. Het was één van de weinige keren dat ze zich inschakelden. Ook Schöne die in de eerste helft alleen maar achter Sem Steijn aanliep. Maar Schöne zette deze aanval, samen met Mattsson, mooi op. Mattsson is sowieso in vorm dit seizoen. Echt een uitstekend doelpunt met goede combinaties.”

Pérez haakt daar vervolgens op in om Schöne lof toe te dichten. “In de tweede helft was hij de beste man van het veld. Ze kwamen veel meer aan de bal. NEC kwam meer in de ruimtes te spelen na rust en dan komt Schöne beter tot zijn recht. Bij de derde goal had hij ook een ongelooflijke belangrijke onderschepping. Hij was echt de motor van het elftal. Dat is denk ik ook een stukje voetbalslimheid en routine”, aldus Pérez.

Foto’s: Orange Pictures