NEC zal Brayann Pereira de komende tijd moeten missen. De Fransman moest tegen PSV de strijd in de eerste helft al staken met een schouderblessure die hij twee weken daarvoor opliep tegen Sparta. Pereira zal zeker tot de aankomende interlandperiode niet inzetbaar zijn voor de Nijmegenaren.

Na de wedstrijd tegen PSV uitte trainer Rogier Meijer al zijn zorgen over de blessure van de Fransman. Op de laatste training voorafgaand aan het duel tegen FC Utrecht liet de trainer weten hoe het met de 20-jarige rechtsback gaat. “Dat moet komende weken blijken, maar hij zal tot de interlandperiode niet inzetbaar zijn.” Die interlandperiode is ongeveer midden oktober. Dat betekent dat Pereira de wedstrijden tegen FC Utrecht (thuis), Vitesse (thuis) en SC Heerenveen (uit) moet missen.

Op Het Kasteel tegen Sparta kwam Pereira ongelukkig ten val, waardoor zijn schouder uit de kom leek te gaan. Hij werd gewisseld, maar in de rust bleek dat hij eigenlijk verder had gekund als zijn schouder eerder weer goed terug was gezet. In Eindhoven startte de Fransman in de basis, maar al snel ging het weer mis. Na een tackle op Noa Lang greep Pereira gelijk naar zijn schouder en niet veel later verving Bart van Rooij hem.

Foto: Orange Pictures