Na een moeilijke start lijkt Marques zijn weg te hebben gevonden in Nijmegen. Met vier goals in alle competities is hij de clubtopscorer van NEC. Hij is blij met die titel, maar het moet en kan beter volgens de Portugese spits. Voor hemzelf én voor zijn team.

Marques (24) heeft genoten van zijn twee weken vakantie. De spits bezocht zijn familie in Portugal en zocht in Zwitserland de hoogte op. Nu staat hij weer op het trainingsveld met een goed gevoel. “Het voelde goed om de eerste seizoenshelft goed te eindigen met twee goals tegen RKC. Ik ben nu clubtopscorer, maar ik hoop dat ik die titel ook heb aan het einde van dit seizoen”, lacht Marques. De start van de Portugees was allesbehalve soepel. In de voorbereiding scoorde de spits wel een aantal keer, maar in de competitie lukte maar weinig voor Marques. “Ik moest me aanpassen aan de Eredivisie. Ik had een goed voorseizoen, maar had de tijd nodig om mezelf te kunnen aanpassen. Ik heb nu het net gevonden en hopelijk gaat het allemaal wat makkelijker in de tweede seizoenshelft.”

Nieuwe spits

Ondanks de komst van Marques en Nany Dimata wordt er nog steeds geroepen om een nieuwe spits: NEC mist scorend vermogen. Met name de fans beginnen hun geduld te verliezen. Marques probeert het positief te benaderen. “Als er een nieuwe speler komt om het team te helpen, is die altijd welkom. Ik weet dat ik mijn kwaliteiten heb. Ik weet dat ook Nany kwaliteiten heeft. We werken beide hard om het team te helpen, maar hoe meer kwaliteit, hoe beter.”

Marques begrijpt ook de kritiek van de fans. “Als we niet goed spelen is het normaal dat ze niet blij met ons zijn, maar ze blijven altijd achter ons staan en daarom blijven we hard werken om de fans gelukkig te maken. Dat is het belangrijkste.” Marques heeft ook duidelijke ambities voor 2023. “We willen in de Eredivisie blijven en daarna omhoog kijken. Ook wil ik veel meer doelpunten gaan maken.”

Nijmegen

Marques voelt zich hoe dan ook erg thuis in Nijmegen. “Het motto van de stad is ‘old city, young vibe’ en dat is precies hoe het is. Ik vind het heel leuk hier. Ik zie veel studenten en ook fans. Als ik fans zie heb ik altijd een leuk gesprekje met ze en dat vind ik heel fijn. Ik leer zo veel mensen kennen hier.”

Foto: Orange Pictures