NEC neemt het zaterdagavond om 20.00 uur op tegen PEC Zwolle in het MAC3PARK stadion. De ploeg van Rogier Meijer wil natuurlijk de drie punten mee terug nemen naar Nijmegen, maar voor PEC staat er nog wel wat meer op het spel. De derde zege op rij en vaarwel zeggen tegen de laatste plaats: dat is de inzet van PEC Zwolle tegen NEC.

De inhaalrace die moet leiden tot handhaving werd vorige week onderbroken door een vrije speelweek. Het gaf Schreuder een dubbelgevoel. De oefenmeester was blij dat sommige spelers even konden werken aan hun fitheid. Tegelijkertijd baalde de trainer van de Zwollenaren ook. Met twee zeges op rij was PEC dit kalenderjaar goed op stoom. Dat wil niet zeggen dat Schreuder zijn team volledig intact houdt. Je zou zeggen: never change a winning team. Maar zo ziet de trainer dat niet. “Soms is het zelfs beter om na een overwinning twee spelers te vervangen. Dat hangt volledig af van de situatie.”

Schreuder is dan ook benieuwd hoe zijn ploeg tegen NEC daarmee omgaat. “Het gevoel is goed. We hebben goed kunnen trainen. We hadden wel wat last van het weer, maar over het algemeen hebben we een goede week gehad”, zo verklaart de trainer tegenover De Stentor. “NEC heeft de zaken goed op orde. Verdedigend en aanvallend. Ze passen zich goed aan de tegenstander. Ik verwacht dan ook een interessant duel.”

Een wedstrijd waarin het dus niet allen gaat om de punten, maar ook om de laatste plek. Al hecht Schreuder, die tegen NEC alleen oud-jeugdspeler uit de keizersstad Sam Kersten en Samir Lagsir mist, daar niet heel veel waarde aan. Schreuder hield vrijdag de opstelling tegen NEC nog even geheim. Wie niet zal starten is Maikel van der Werff. De verdediger zit wel bij de selectie, maar is nog niet fit voor een hele wedstrijd. Max de Waal, de huurling van Ajax, kan dat wel. De Waal kan mogelijk zijn debuut maken voor de Zwollenaren, maar of Schreuder het aandurft om hem te laten starten is de vraag.

Vermoedelijke opstelling PEC Zwolle: Lamprou; Voet, Van Polen, Nakayama; Reijndes, Van den Belt, Saymak, Clement, De Wit; Redan, Darfalou

Foto: Screenshot RTV Oost