PEC Zwolle-trainer Art Langeler kijkt met vertrouwen vooruit naar het duel met NEC vrijdagavond, maar heeft zijn ploeg ook gewaarschuwd. “Een groot gedeelte van de basis van NEC speelt al langere tijd samen”, blikte de coach na de training vooruit met diverse media.

PEC komt vrijdagavond met een volle selectie richting Nijmegen. Alleen Sai van Wermeskerken kampt met een blessure. De Zwollenaren startten het seizoen afgelopen zondag met een 0-1 nederlaag tegen Vitesse. “De goede punten van zondag nemen we zeker mee, al hebben we de eerste dagen deze week nog wel een katterig gevoel gehad over de uitslag. Dat willen wij vrijdag rechtzetten met een goed resultaat.”

Langeler weet echter ook dat dat zo makkelijk nog niet zal gaan. “NEC is een goed voetballend team, waarvan het tactisch plan klopt. Ook speelt een groot gedeelte van de basis al langere tijd samen. Uiteraard zien wij daarbij ook genoeg aanknopingspunten voor een positieve uitslag vrijdag.”

PEC zal volgens ForzaPECZwolle aantreden in een 4-2-3-1 formatie. Sam Kersten, die in zijn jeugdperiode nog kort uitkwam voor NEC, staat in het hart van de defensie. Op het middenveld is er plaats voor Dean Huiberts. In de Jarda Podcast werd er gewaarschuwd voor de kwaliteiten van de middenvelder. Vrijdagavond vanaf 20:00 gaan we zien of Huiberts daadwerkelijk zo goed is.

Vermoedelijke opstelling PEC Zwolle: Lamprou; De Wit, Van Polen, Kersten, Paal; Huiberts, Strieder; Kastaneer, Saymak, Clement; Tedic

Foto: Rob Koppers