NEC verloor vrijdagavond van PEC Zwolle met 2-0. De Zwollenaren waren erg opgelucht, want de ploeg had al drie maanden geen thuisoverwinning geboekt. De overwinning was niet geheel terecht, aldus de Zwollenaren.

"In het begin waren we verrast. We waren niet scherp en hadden meteen achter kunnen komen", vertelt trainer Ron Jans tegenover FOX. "Ik denk dat Mickey (van der Hart, red) die bal moet hebben, maar dat gebeurt niet. En dan gaat die lange Grot een inworp nemen en die slingert hem erin en dan kwam er een kans en daar kwamen we gewoon heel goed weg. En hetzelfde gold voor de tweede helft. We kregen meteen een corner en dat deden we zo ontzettend slecht. En dat NEC die bal niet scoorde, ja, dat was echt een mirakel."

Aanvoerder Bram van Polen sloot zich bij de trainer aan. "Ik denk dat Mickey (tevens ook Man of the Match bij Zwolle) er ons doorheen geholpen heeft vandaag. Het was niet de meest verdiende overwinning denk ik. We hebben wedstrijden gespeeld waarin we beter dan de tegenstander waren, maar ik denk dat we aan het begin goed weg kwamen. We krijgen vandaag met drie punten wel iets te veel, maar dat is ook een keertje lekker." vertelde de rechtsback tegen FOX.

Foto: Wikimedia/Commons