NEC hoeft er niet op te rekenen dat Zian Flemming ook na dit seizoen in Nijmegen speelt. De club huurt de aanvallende middenvelder annex spits van PEC Zwolle, dat maandag duidelijk maakte dat Flemming in de zomer gewoon terugkeert.

Flemming vertelde eerder nog dat de communicatie met PEC niet heel vlotjes verliep. "Ik heb geen contact met ze", zei Flemming in februari tegen De Gelderlander. "Ik denk wel dat ze me in de gaten houden. Dat hebben we tenminste afgesproken en dat is ook het plan. Daarom hoeven ze me ook niet elke week te bellen. Normaal gesproken ga ik aan het eind van dit seizoen terug naar Zwolle." Technisch manager Mike Willems zei later dat er wel degelijk contact is met Flemming en dat ook zijn prestaties in de gaten wordt gehouden.

De terugkeer van Flemming hangt wellicht samen met het naderende vertrek van Lennart Thy. De Duitse spits ziet zijn contract niet verlengt worden, waarmee hij mogelijk een gat creëert voor de aan NEC verhuurde aanvaller. Aan ambitie geen gebrek bij Flemming. "Ik word volgend jaar eerste spits van PEC", zei Flemming eerder tegen De Stentor.

Foto: Rob Koppers