Dinsdagavond heeft PEC Zwolle in eigen huis met 2-0 weten te winnen van NEC. Dat zorgt ervoor dat de Zwollenaren de kwartfinale hebben bereikt van het KNVB-bekertoernooi.

Na het dramatische gelijkspel tegen Helmond Sport (1-1) van afgelopen vrijdag, moest NEC zich snel weer opladen voor het bekerduel tegen PEC Zwolle in het MAC3PARK stadion. De Zwollenaren doen het dit seizoen boven verwachting goed in de Eredivisie en bezetten de vierde plaats op de ranglijst.

NEC begon de wedstrijd met twee wijzigingen ten opzichte van de wedstrijd tegen Helmond Sport. In plaats van de niet fitte Breinburg speelde Kevin Jansen. In de spits kreeg Anass Achahbar de kans zich te bewijzen tegen de club waar hij nog onder contract staat. Dit ging ten koste van Sven Braken, die in een mindere vorm verkeerd.

Al in de tweede minuut van de wedstrijd haalde Sturing een speler van PEC Zwolle onderuit. PEC Zwolle kreeg een penalty, maar Joris Delle stopte de penalty die werd genomen door Erik Bakker. NEC kreeg later een grote kans door een schot op doel van Achahbar, maar Diederik Boer redde. NEC werd in de loop van de eerste helft wat beter en kreeg enkele mogelijkheden om te scoren. Zo maakte Steeven Langil een heerlijke panna, waarna zijn voorzet mislukte en over de achterlijn rolde. In de twintigste minuut kwam PEC Zwolle op voorsprong door een goal van Youness Mokhtar, die gemakkelijk door de verdediging van NEC wist te komen en de bal vervolgens hard in de kruising schoot. In de eerste helft was NEC diverse keren gevaarlijk en deed het spel van de Nijmegenaren niet veel onder voor dat van PEC.

In de tweede helft gingen beide ploegen van start zonder wissels. Al snel werd de score verdubbeld door de thuisploeg, Terell Ondaan kon een voorzet van Younes Namli vrij inschieten: 2-0. In de loop van de tweede helft zakte het allemaal wat in bij NEC en gaf het niet meer zoveel weerstand als in de eerste helft. Daarnaast creëerde ze niet zoveel kansen meer en kon PEC Zwolle rustig de wedstrijd uitspelen.

Zo wint PEC Zwolle de wedstrijd en gaan zij in de koker voor de loting van de kwartfinales in het KNVB-bekertoernooi. NEC kan zich nu volledig richten op de competitie en het mogelijke kampioenschap.                                           
Scoreverloop:
20′ Mokhtar 1-0
48′ Ondaan 2-0

Gele kaarten: Sturing (NEC)

Scheidsrechter: Björn Kuipers

PEC Zwolle: Boer; Ehizibue (90+1′ Woudstra), Marcellis, Dekker, Van Polen; Saymak, Bakker, Thomas (77′ Marinus); Namli (82′ Israelsson), Ondaan, Mokhtar.

NEC: Delle; Heinloth, Sturing, Golla, Verdonk; Dijkstra (68′ Bikel), Kadioglu, Jansen (81′ Schuurman); Larsson, Achahbar, Langil.