NEC verloor deze zomer centrumspits Björn Vleminckx aan de Belgische topclub Club Brugge en zag enkele dagen geleden hoe ook Rick ten Voorde de club tijdelijk verlaat. Laatstgenoemde beproeft zijn geluk komend seizoen op huurbasis bij promovendus RKC Waalwijk. Nieuwbakken trainer van de Nijmegenaren, Alex Pastoor, moest het in de voorbereiding op de nieuwe jaargang zodoende stellen zonder een van nature midvoor en besloot te experimenteren met middenvelder Lasse Schöne als diepste man.
”Ik vind Schöne als spits een aardige optie”, aldus Pastoor tegenover Voetbalzone. ”We hebben namelijk geen echte centrumspits. Rick ten Voorde is een paar dagen geleden vertrokken naar RKC Waalwijk. In samenspraak met Lasse en de staf hebben we besloten om hem als spits op te stellen. En er zit muziek in.” De kans bestaat echter dat de Deense spelmaker NEC nog voor het sluiten van de transfermark, eind augustus, de rug toekeert.
”Ik heb daar geen controle over. Ik wil zelf ook nog in iedere linie een versterking”, vervolgt de 44-jarige oefenmeester, die zich niet richt op een bepaald type voetballer. ”Dat specificeer ik nooit. Hij moet goed kunnen voetballen. Het gaat om de basis. Van daaruit kun je hem positie-specifiek trainen en verder kneden”, legt de trainer uit.