Dinsdag speelde Alex Pastoor met NEC tegen zijn oud-werkgever Excelsior. Hij zag zijn ploeg met 0-2 winnen en blijft daarmee met NEC op de achtste positie. Zaterdag komt sc Heerenveen op bezoek, voor de oefenmeester opnieuw een bijzondere wedstrijd.
Pastoor kwam in zijn loopbaan tweeënhalf seizoen uit voor sc Heerenveen en was er tussen 2006 en 2008 assistent-trainer. "Ik bewaar er uitstekende herinneringen aan. Kom er graag. Ik heb daar zowel als trainer als speler leuke tijden beleefd. Maar het allerleukste is om ze met een nederlaag huiswaarts te sturen, stelt hij tegenover Omroep Gelderland.”
Al zeven wedstrijden is NEC ongeslagen en de coach denkt dat er ook van sc Heerenveen gewonnen kan worden . "Ik heb altijd vertrouwen in mijn eigen spelers. De ploeg speelt met veel zelfvertrouwen. Dat levert ook resultaat op. We willen maar één ding en dat is zevende of achtste worden. Daarvoor moeten we winnen van Heerenveen."
NEC zal waarschijnlijk met de zelfde elf starten als tegen Excelsior. Alleen John Goossens, Niels Wellenberg en Stef Nijland zijn geblesseerd. “Voor de rest is iedereen aan boord”, laat Pastoor weten. Heerenveen won vijf jaar geleden voor het laatst in Nijmegen. Vorig seizoen eindigde het duel in een gelijke stand: 2-2.