NEC-trainer Alex Pastoor sprak in aanloop naar de competitiewedstrijd tegen FC Groningen over een ‘allerlaatste kans’ om nog aanspraak te maken op de play-offs. De ploeg van de 45-jarige keuzeheer greep die mogelijkheid met beide handen aan en trakteerde de noorderlingen op een gigantisch pak slaag (4-0).

”De jongens hebben zich fantastisch opgericht en niets aan het toeval overgelaten. In alles wat ze hebben gedaan zal zoveel passie. Op de overwinning was helemaal niets af te dingen”, vertelt Pastoor na afloop van het treffen aan Eredivisie Live. NEC had de laatste vier duels (één beker, drie competitie) voor dit weekeinde verloren.

”Ik voelde dit niet zo aankomen”, vervolgt de keuzeheer. ”Ik had er zeker op gehoopt en ook wel op gerekend, maar ik had het niet voorzien”, gaat de coach verder. ”Als je op deze manier kan voetballen, kijk ik halsreikend uit naar de volgende wedstrijd. Want als we uit hetzelfde vaatje kunnen tappen, kunnen we gemakkelijk meedoen met FC Utrecht. Ik kijk er nu al naar uit.”