Alex Pastoor houdt zijn basiself tegen Willem II weer intact. "Ik ben niet zo van het wisselen", zegt hij tegen Omroep Gelderland. "Voornaamste reden is dat ik wil dat het team de ruimte en tijd krijgt om zich te ontwikkelen. Op het moment dat andere spelers qua niveau niet over de basisspelers heengaan, zie ik geen reden om wijzigingen in te brengen."

"Ik vind dat je kunt zien dat er ontwikkeling in de ploeg ziet. Maar je bent weleens ongeduldig als trainer zijnde. Dat er bepaalde fases in de wedstrijden zijn dat ik verwacht dat ze sneller actie ondernemen", onderstreept Pastoor.
"Je kunt niet de hele wedstrijd zo dominant zijn als het eerste halfuur tegen VVV. Dan moet je uit een ander vaatje tappen. Dat hebben we besproken en dat is men zich terdege van bewust. Morgen is weer een moment om dat te meten. We willen graag winnen en daar is morgen een prima dag voor", vindt Pastoor.
De trainer gaat verder.
"Qua begroting zouden we ergens thuis moeten horen tussen de tiende en de twaalfde plek. Vorig jaar zijn we achtste geworden, terwijl we toen qua begroting twaalfde of dertiende hadden moeten worden. Ik vind als je zegt dat je twaalfde of dertiende wil worden, dat dat een gebrek aan ambitie is."
En dus wil Pastoor meer. "Dat opgeteld bij het feit dat we vorig jaar achtste zijn geworden, wil ik daar dit jaar dicht tegen aanschurken."