Het was misschien wel de drukst bezochte training ooit bij NEC. Honderden supporters waren naar de Goffert gereisd om kennis te maken met de nieuwe trainer Alex Pastoor of om de nieuwe aankopen aan het werk te zien. Melvin Platje, Ryan Koolwijk en Stef Nijland hadden het dan ook druk met het uitdelen van handtekeningen.
NEC wil dit seizoen met een aanvallende stijl het publiek mooi en aantrekkelijk voetbal voorschotelen. Dat zei de kersverse trainer vlak voor de eerste training. "Ik houd van logisch voetbal waarbij bijvoorbeeld veel aandacht wordt besteed aan het vrijlopen. We gaan aanvallend en proberen mooi voetbal te spelen."
De trainer die overkwam van Excelsior werd met groot applaus ontvangen door de fans. "Dit voelt als een warm bad." Verder hield hij het kort in stadion De Goffert. "Bij Feyenoord zeiden ze altijd geen woorden maar daden." 
Melvin Platje zwaaide met een grote lach naar de fans toen hij onder luid applaus werd omgeroepen en zich meldde naast zijn trainer Alex Pastoor. "Dit is toch wel wat anders dan ik gewend was bij Volendam. Maar NEC is dan ook een grote club."
Platje kan wel eens echte publiekslieveling worden in Nijmegen. In Volendam was de spits dat al. "Ik hoop toch op zo’n vijftien doelputen. Dat is een doel dat ik gesteld heb."
Met de andere nieuwe aanvaller Stef Nijland hoopt Platje goaljesdief Bjorn Vleminckx te doen vergeten. "Wij gaan proberen om voor succes te zorgen."
NEC wil vooral het middenveld nog versterken. "Bijna ons complete middenveld is weg. We hebben zeker twee nieuwe spelers nodig, omdat alleen Koolwijk als vervanger is gekomen van Sibum, Davids en Zimling", aldus technisch directeur Carlos Aalbers.
NEC weet bovendien niet of het Lasse Schöne kan houden. Geruchten over een vertrek zijn er voldoende en de Deen denkt zelf ook een stap hogerop te kunnen. "Maar nog steeds heeft niemand zich serieus gemeld bij ons." 
Reacties: Omroep Gelderland