NEC oefende zondag alsnog tegen Blackburn Rovers in Hoenderloo. Door veiligheidsoverwegingen kon de wedstrijd niet tijdens de Open Dag in het Goffertstadion worden gespeeld. Trainer Alex Pastoor vond zijn ploeg de bovenliggende partij in de wedstrijd.

“Het is natuurlijk totaal anders gelopen dan ik gehoopt en verwacht had”, aldus Pastoor tegenover ROODZWARTGROEN. “We kregen vanochtend het bericht dat de wedstrijd niet in het stadion gespeeld mocht worden. Er was nog maar één alternatief over, dat was spelen bij het hotel waar de tegenstander (Blackburn Rovers, red) verbleef.”

“Op basis van het spel dat we gespeeld hebben waren wij de bovenliggende partij. In de eerste twintig minuten was ons spel matig. Daarna zijn we heel behoorlijk gaan voetballen. We hadden het eigenlijk ook in de score moeten laten zien maar dat is jammer genoeg niet gelukt, maar het voetbal was erg redelijk.”

“We moesten in de stromende regen onze warming-up doen. De concentratie moest bij de wedstrijd liggen en daarna pas bij de Open Dag. We hebben prima stappen gemaakt deze voorbereiding. Met het materiaal dat we hebben, zijn we de voorbereiding erg goed doorgekomen. Ik denk dat we klaar zijn voor Heerenveen. Na de wedstrijd zijn we direct terug naar de Open Dag gegaan, ik ben erg blij dat er nog zoveel mensen zijn gekomen.”