Alex Pastoor zegt zich niets aan te trekken van de invloeden van buitenaf die afkomen op hem en zijn selectie. De trainer van NEC lijkt onverstoorbaar. De Nijmeegse club, waar de verwachtingen dit seizoen hoog waren, verloor al vijf maal op rij en komt steeds dichterbij de gevarenzone.
"De voetbalwereld is conservatief en je weet dat in mindere tijden dit mechanisme ontstaat. Soms is dat lastig. Het moet wat extra’s in je los maken. Maar als je niet met die hele entourage kan omgaan, wat moet je dan in dit vak", stelt de geplaagde coach die ook nog eens geconfronteerd wordt met een overvolle ziekenboeg.
Pastoor zegt zich volledig op zijn werk te concentreren. "Sponsors, fans en pers kunnen niet over mijn werk oordelen en ik trek me er dan ook niets van aan. Ik heb het ook niet in de hand hoe anderen denken en concentreer me altijd op mijn werk. Op het moment dat ik ga panikeren, is er iets niet goed. Mijn gedrag werkt door op de spelers en deze groep is juist op zoek naar houvast. In deze situatie rest je niets anders dan elke dag als professional aan het werk te gaan en keihard je best blijven doen."
Bron: Omroep Gelderland