Het botert niet bepaald tussen NEC-trainer Alex Pastoor en de clubleiding. De oefenmeester verwijt de directie een gebrek aan communicatie en vertrouwen, maar weigert uit zichzelf te vertrekken. Dit zegt Pastoor in gesprek met AD Sportwereld.
Pastoor probeerde vorige maand al een gesprek te regelen met de directie en RvC om de voortgang van de club te bespreken. Dat gesprek vond uiteindelijk pas vorige week plaats en werd afgesloten met het verzoek van Pastoor om er nog op terug te komen. “We zijn inmiddels een aantal dagen verder en ik heb nog steeds geen respons gehad van de directie of rvc. Het is zelfs zo dat ik er achteraan heb moeten bellen. Dat vind ik uiterst opmerkelijk en volgens mij hoor je zo niet met elkaar om te gaan. Net als het uitgesproken feit dat men er weinig vertrouwen meer in heeft.”
Inmiddels zit technisch directeur Carlos Aalbers ziek thuis en zijn (tijdelijke) vervanger, Edo Ophof, heeft openlijk aangegeven dat hij Pastoor niet onvoorwaardelijk steunt. De trainer denkt echt niet aan het nemen van ontslag. “Zelf de handdoek gooien? Waarom? Zo steek ik niet in elkaar. Ik neem mijn verantwoordelijkheid. De jongens doen er alles aan om te presteren. Ik zal ze dan ook nooit laten vallen.”
De spelers zien de trainer liever niet vertrekken. Eerder gaven spelers als Breuer, Pálsson en Loen aan dat het niet aan de trainer ligt. Dat is ook de mening van Ryan Koolwijk, die eerder met Pastoor samenwerkte bij Excelsior. “Ik ga ervan uit dat hij zaterdag tegen PEC Zwolle op de bank zit. Zo’n nederlaag tegen PSV, daar hoef je je niet voor te schamen. Tegen FC Groningen had ik wel wat meer van ons verwacht. Als groep hebben we nog steeds veel vertrouwen in de trainer. We hebben gewoon een meevaller nodig. Dat kan tegen PEC, met Alex op de bank.”