NEC leed zaterdagavond op bezoek bij FC Twente de tiende seizoensnederlaag (2-0). Na een uitstekende eerste helft, waarin het elftal van Alex Pastoor enkele grote mogelijkheden om zeep had geholpen, capituleerden de bezoekers uiteindelijk door doelpunten van Luuk de Jong en Nacer Chadli.

Pastoor zag NEC voor rust prima voor de dag komen. "Ik vond dat we in de eerste helft wat beter speelde dan na rust. We hadden wat meer kansen, maar wat ontbrak was het karakter om te weten dat je een goal gaat maken. We waren gewoon beter en verdienden een doelpunt, kregen meer kansen dan FC Twente. Ik miste het zelfbewustzijn bij mijn ploeg", vertelde de 45-jarige keuzeheer in gesprek met Eredivisie Live.
"Ik vind wel dat we heel aardig voetbal spelen en daar zullen we mee doorgaan", vervolgde Pastoor, die zijn ploeg grote kansen zag missen. "Maar wanneer je op deze manier tegen deze tegenstander in dit stadion zo kunt voetballen en zoveel kansen krijgt, dan moet het vanzelf een keer gaan lukken."

"In de tweede helft waren we qua voetbal een stuk minder, wat meer behoudend. Maar dan lopen we tegen twee counters aan en dan weet je dat Luuk de Jong in het uiterste hoekje schiet. Dat is dan wel erg zuur. We voetballen in ieder geval wel de kansen bij elkaar, maar soms ontbreekt het ons aan geluk en ook gewoon aan kwaliteit. Eerlijk is eerlijk", besloot de trainer teleurgesteld.