Na de verloren bekerwedstrijd tegen Feyenoord van woensdagavond (2-3), speelt NEC zaterdagavond opnieuw tegen de Rotterdammers. Dit keer mogen de Nijmegenaren afreizen naar de Kuip. Het verlies kwam hard aan bij de spelers en trainer Alex Pastoor. We hebben twee dagen rustig aan gedaan”, aldus Pastoor tegenover Omroep Gelderland.

“De derde dag is een piek-inspanning dan weer mogelijk en hebben we normaliter een zware training. Nu dus een wedstrijd, dat kan ook. Een paar spelers waren aan het hinken in de verlenging, maar die zijn er ook weer bij."

Pastoor hoopt dat zijn ploeg heeft geleerd van de nederlaag. "We moeten initiatief nemen, dat is maar weer eens bewezen. Het is ook mijn lijfspreuk om dat altijd te proberen. Je mag je soms als het nodig is best ingraven, maar nu zakten we al na vijf minuten in. Na rust namen we meer initiatief en was het beter."

Mogelijk start NEC met Leroy George in plaats van Geert Arend Roorda. Hierdoor zou Navarone Foor vanaf de ‘nummer 10’-positie kunnen starten en George vanaf de vleugel. Kevin Conboy keert terug van een schorsing en neemt de linksbackpositie weer over van Michel Breuer, die weer als rechtsback zal spelen. Nathaniel Will neemt weer plaats op de bank.