Voor NEC had het jaar sportief gezien niet beter kunnen beginnen. De Nijmeegse formatie schreef in de eerste competitiewedstrijd na de winterstop historie door aartsrivaal Vitesse in Arnhem te kloppen (0-1) en was zondagavond ook te sterk voor ADO Den Haag (2-0).

Alex Pastoor zag zijn ploeg in het duel tegen ADO een sterke openingsfase afwerken, wat uiteindelijk resulteerde in twee doelpunten. ”In het eerste half uur speelden we erg goed”, vertelde de NEC-trainer na afloop aan Eredivisie Live. ”Ik vond het zelfvertrouwen er vanaf spatten. Ik vond dat we goed hebben aangevallen en verdedigd.”

Nadat Lasse Schöne NEC al vroeg een riante voorsprong had bezorgd, liet het team de teugels vieren. ”Na een half uur ging de ploeg de 2-0 verdedigen in plaats van te jagen op de 3-0. We kwamen niet echt in de problemen, maar het balbezit was veelvuldig voor ADO. Daardoor kom je zelf minder aan het voetballen toe en ik denk dat dat juist één van onze wapens is”, vervolgde Pastoor, die de Hagenezen na de thee twee goede kansen zag krijgen, maar uiteindelijk met de schrik vrij kwam.

De 45-jarige keuzeheer houdt in de spits al maanden vast aan Género Zeefuik. Ondanks zijn geringe productie, kon de PSV-huurling rekenen op complimenten van zijn coach. ”Bij de eerste goal geeft hij de bal op een fantastische manier mee aan Lasse en bij de tweede goal draait hij geweldig weg.” Zeefuik kwam echter niet tot afronden, doordat ADO-verdediger Gábor Horváth zich vergreep aan de Amsterdammer en zo een strafschop weggaf, welke uiteindelijk werd benut door Schöne. ”Het is een speler waar we ons positiespel aan kunnen ophangen.”