De selectie van NEC is ondertussen al halverwege het trainingskamp in Portugal. Dinsdag won de ploeg van trainer Alex Pastoor met een magere 1-0 van Topklasser HHC Hardenberg. Vrijdag oefent de Nijmeegse equipe tegen de Duitse grootmacht Bayer Leverkusen.
In Portugal maakt NEC zich klaar voor de tweede seizoenshelft. Over het trainingskamp is Pastoor erg positief. "Het is een uitstekend trainingskamp", zegt trainer Alex Pastoor op de clubwebsite van NEC. "Het gaat goed hier. We werken hard, de omstandigheden zoals de accommodaties zijn goed, het weer is prima, de sfeer is prettig . Een uitstekend trainingskamp dus. We zijn op de goede weg."
Dinsdag oefende NEC in Portugal tegen Topklasser HHC Hardenberg. De Nijmegenaren wonnen met 1-0, een vrij magere score. "Het was niet altijd even goed wat we lieten zien. Maar we hebben een grote analyse gedaan en daaruit bleek dat we dertig keer gevaarlijk zijn geworden, terwijl we slechts drie mogelijkheden hebben weggegeven. Dus met wat meer doeltreffendheid had het zo een grotere uitslag kunnen zijn. Vergeet niet dat we fysiek een zwaar programma hebben en de nadruk in dit soort wedstrijden dus ligt op het in de benen krijgen van speelminuten."
De selectie van NEC is met de terugkeer van Van den Meiracker, Roorda en De Looijer weer volledig fit. "Iedereen doet weer volop mee met de trainingen. De oefenwedstrijden in aanloop naar Roda zijn dan ook fijn, omdat iedereen aan bod kan komen. We geven de spelers zoveel mogelijk speeltijd om topfit te zijn als de competitie wordt hervat. Daarnaast heb ik straks gewoon meer te kiezen en de groep heeft concurrentie onderling nodig om beter te worden. Op die manier kunnen we uiteindelijk een goede gooi doen naar de play-offs, want dat blijft het doel dit seizoen."