Alex Pastoor is niet blij met het resultaat dat NEC zondag behaalde in de Galgenwaard. Tegen FC Utrecht speelde NEC doelpuntloos gelijk in een weinig vermakelijke wedstrijd. Beide ploegen speelden matig en verdienden de overwinning niet. Een gelijkspel lijkt dus een terecht resultaat.

"Ik sta hier met een teleurgesteld gevoel over het feit dat we maar één punt hebben. Het was misschien een magere wedstrijd. We hadden iets meer uitgespeelde kansen en wij speelden ook veel verzorgder. We hadden veel meer moeten spelen om te winnen en dat had ook gekund. We hadden één van die kansen gewoon moeten binnenprikken", aldus Pastoor.

Voor de Nijmegenaren kan het dit seizoen dus nog alle kanten op. Er kan omhoog gekeken worden naar de play-offs om Europees voetbal maar de clubs onder NEC kijken tevens naar boven. Plek zestien is voor NEC nog steeds niet ondenkbaar omdat de clubs in het rechterrijtje beduidend dicht bij elkaar staan. "We doen voor beide play-offs volop mee. Ik kijk overal naar, een soort schizofreen, maar liever naar boven natuurlijk. We hebben goede uitgangswaarden met een volledig fitte selectie, maar ik zie graag nog verbetering in de wil om te winnen. Ruiken als je tegenstander minder is en dan toeslaan."