Alex Pastoor blijft (voorlopig) de trainer van NEC. Zaterdag zit de oefenmeester dus gewoon op de bank in de wedstrijd tegen PEC Zwolle. “Ik zou niet weten waarom niet. Ik heb ook nooit geroepen dat zijn hoofd eraf gaat”, zegt interim- technisch directeur Edo Ophof tegenover Omroep Gelderland.
Na de 5-0 oorwassing tegen PSV toonde Pastoor zich weinig strijdbaar. De trainer hield zelfs rekening met een ontslag. “Dat is ook emotie. Ik kan me daar niets bij voorstellen”, vervolgt Ophof. “Ik heb zeker niet het idee dat Alex heeft opgegeven. Ik verlang ook gewoon dat hij strijdbaar is, net als iedereen bij NEC.”
Volgens Ophof is er door NEC nog helemaal niet concreet gedacht om Pastoor te ontslaan. “Ontslag is nu irrelevant. Anders hadden we Pastoor toch al lang aan de kant gezet? Maar we sluiten niets uit. Dat kan ook niet. In de topsport zijn er geen garanties. Natuurlijk is er veel druk. Ik ben nu vier dagen volop aan de gang om alles te doorgronden, gesprekken aan het voeren. De trainer hoeft niet de schuld te zijn.”
De kans is groot dat de selectie van NEC op korte termijn wordt versterkt. “We hebben geen verkeerd elftal, maar wel een smalle selectie. Daar heeft Pastoor gelijk in en daar moeten we goed naar kijken.”