Met het vertrek van aanvoerder Ramon Zomer naar sc Heerenveen wordt NEC er in verdedigend opzicht niet sterker op, maar coach Alex Pastoor heeft vertrouwen in Rens van Eijden (23), die zondagmiddag waarschijnlijk het centrum van defensie zal vormen samen met Bram Nuytinck (21). ‘Met Rens van Eijden hebben we een uitstekende vervanger.’
Pastoor had een transfer van de 28-jarige Zomer wel zien aankomen. “Hij had een aflopend contract en er bestonden afspraken over een eventueel vertrek van Ramon. Hij heeft zich de laatste tijd weer ontwikkeld. Mede daarom heeft Heerenveen hem denk ik gehaald. Maar met Rens van Eijden hebben we een uistekende vervanger”, vertelt de keuzeer aan Omroep Gelderland.
De Nijmeegse club gaf eerder al te kennen nog één versterking in iedere linie te willen inlijven. ”Nu komt daar dus nog één speler bij, dus gaan we voor vier spelers die hier ook echt bij de club passen. Maar ik ben geen trainer die zeikt over spelers. Ik ben voor dingen die gebeuren in het belang van de club. Ik voel me geen passant.”
Komend weekeinde staat de zware uitwedstrijd bij AZ op het programma, maar Pastoor weigert zich aan te passen. ”We willen uit en thuis op dezelfde manier spelen. Ik pas me niet aan. Na de zeperd van AZ donderdag zal het niet meevallen voor ze. Maar ze kunnen soms een uitstekend positiespel spelen.”