Alex Pastoor kan tevreden zijn over zijn eerste competitiewedstrijden als hoofdtrainer van NEC. De geboren Amsterdammer vergaarde in vier duels zeven punten met zijn ploeg, die daarmee een keurige achtste plaats bezet in de Nederlandse Eredivisie. Zaterdagavond wonnen de Nijmegenaren in eigen huis met 2-1 van Heracles Almelo.
NEC ving het treffen uitstekend aan met twee doelpunten binnen tien minuten, maar liet het initiatief vervolgens aan de bezoekers. ”De ploeg was alleen maar bezig met het verdedigen van die 2-0 voorsprong”, vertelde Pastoor na afloop aan Eredivisie Live. ”Het initiatief lag daardoor volledig bij de tegenstander. We hebben dertig minuten lang met de billen bij elkaar op de bank gezeten en dertig minuten lang met de billen bij elkaar over het veld gehold. Op geen enkele manier waren we bezig met het uitbreiden van de voorsprong.”
Het elftal van Pastoor incasseerde nog voor de thee een tegentreffer, maar rechtte in het tweede bedrijf enigszins de rug. ”De aanval is de beste verdediging, vind ik nog steeds. We probeerden de druk op de helft van Heracles te doen plaatsvinden, dat levert natuurlijk veel meer op. Al met al is dit een goed leermoment geweest.”