NEC trainde in aanloop naar de competitiewedstrijd tegen Roda JC Kerkrade tot tweemaal toe achter gesloten deuren, maar het gewenste resultaat bleef zaterdagavond uit: in eigen huis verloor de ploeg van Alex Pastoor met 1-2 van de Limburgers, die de Nijmegenaren door de overwinning passeren op de ranglijst. Pastoor kon dan ook onmogelijk tevreden zijn na afloop.
”We speelden met de handrem erop en dat mag eigenlijk niet”, aldus de keuzeheer tegenover De Gelderlander. ”Pas in de slotfase begonnen we goed te spelen. Toen gooiden mijn spelers de schroom van zich af.” NEC produceerde in het laatste kwartier nog wel de aansluitingstreffer via Melvin Platje, maar slaagde er niet in op gelijke hoogte te komen met Roda, dat na rust een 0-2 voorsprong had gepakt door doelpunten van Sanharib Malki en Wiljan Pluim.
Een hels fluitconcert vanaf de tribunes dirigeerde NEC van het veld af. Pastoor: ”Aan de bal waren we wel heel matig, maar dat uitfluiten helpt de spelers niet.” NEC zakt door de nederlaag naar de vijftiende plaats in de Eredivisie.