NEC opende zondag het seizoen 2013/2014 met de eerste training van het seizoen. Trainer Alex Pastoor, die aan zijn derde seizoen in Nijmegen begint, is redelijk tevreden met de selectie waar hij de voobereiding mee begint. "Ik heb vanochtend twaalf namen van het bord gehaald die deze zomer zijn vertrokken”, aldus de oefenmeester tegenover Omroep Gelderland. “En we kunnen ons Duits weer wat op gaan krikken, maar mijn talen spreek ik wel.”
Volgens Pastoor moeten er nog wel wat spelers bij komen. “We zijn op zoek naar nog wat meer namen. We zijn vorig seizoen in mineur geëindigd. We moeten daarvan leren. We hebben heel goed gespeeld, maar zijn ook een aantal keren door de ondergrens gegaan. We zijn nu op zoek naar stabiliteit, dat is het kernwoord en één van de doelstellingen van de voorbereiding."
De Nijmegenaren trainen de eerste vier weken van de voorbereiding op de velden van SC Woezik in Wijchen, iets dat Pastoor wel bevalt. "Dat werkt verfrissend op een andere locatie en we sparen zo ook onze eigen trainingsvelden."