Voor NEC was het een makkelijke zaterdagavond. Het duel met PEC Zwolle werd al snel beslist door twee strafschoppen en daarmee een 2-0 voorsprong voor NEC. Toch was Alex Pastoor niet tevreden over een deel van het spel van zijn ploeg, vooral nadat PEC Zwolle met negen man kwam te spelen na rode kaarten voor doelman Leon ter Wielen en aanvoerder Joey van den Berg.

"Er zit een dunne scheidslijn tussen ontevreden zijn en ambitieus zijn", aldus Pastoor tegenover Voetbalprimeur.nl. "Over een deel van ons spel ben ik dan ook ontevreden. Met name verdedigend was het allemaal erg onduidelijk. Op dit veld kun je uitstekend positiespel spelen, maar dat lieten we na."

Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in 0-4 voor de Nijmegenaren. "Daar kan ik dan ook wel een klein beetje tevreden mee zijn. Het is mijn ambitie om maximaal te presteren met NEC, in dit geval was dat een grotere zege boeken. Dat hebben we nagelaten. Uiteindelijk moet ik me dan maar tevreden stellen met 0-4. Maar dat kost toch wat moeite, zo ambitieus ben ik wel", aldus de oefenmeester.