Alex Pastoor zal tijdens het wintertrainingskamp in Portimão onderhandelen met technisch directeur Carlos Aalbers over een verlenging van zijn contract. Het huidige contract van de trainer loopt na dit seizoen af en NEC wil graag door met de oefenmeester. Ook zal Pastoor in gesprek gaan met Kevin Conboy, die dit seizoen al drie keer met een rode kaart van het veld werd gestuurd.

Volgens De Gelderlander ligt er een verbintenis voor minimaal een jaar klaar. Pastoor wil niet veel kwijt tegen de regionale krant. “Ik ga ook nu niet in op mijn toekomst”, zegt de trainer stellig. Wel gaat hij in op geruchten dat de trainer vertrekt naar sc Heerenveen. “Dat ik al rond ben met Heerenveen heb ik via mijn dochter ook vernomen, Stond ergens op Facebook of Twitter. Dat is uit de lucht gegrepen. Ik ga praten met NEC. Meer valt er niet te melden.”

Ook over het gesprek met Conboy wil Pastoor weinig kwijt. De Deen pakte dit seizoen al drie rode kaarten, een clubrecord voor NEC. Conboy is nog slechts één rode kaart verwijderd van het Nederlands record; Raymond Atteveld kreeg er ooit vier. “Daarover gaan we praten”, laat Pastoor weten. “De insteek is daarbij wel helder, denk ik.”