De kritiek vanuit de achterban van NEC op hoofdtrainer Alex Pastoor is de laatste weken niet mals. De 45-jarige keuzeheer kwam deze zomer over van Excelsior en stak zijn ambities met de Nijmeegse club niet onder stoelen of banken. Voorlopig draait Pastoor echter moeizaam met zijn ploeg, die dinsdagavond in de tweede ronde van de KNVB-beker pas na verlenging wist af te rekenen met eerstedivisionist Fortuna Sittard (2-4).
Het niveau dat NEC tegen Fortuna haalde, kon Pastoor niet bekoren. ”Ze doen zichzelf tekort. Ik weet soms amper wat ik zie en denk dan: ‘hoe is dit mogelijk’. Belabberd slecht? Dan moet ik je gelijk geven”, vertelde de trainer aan Omroep Gelderland.
”Ik kan wel staan schreeuwen dat er meer gif moet komen, maar dat helpt niet. Die passie moet uit jezelf komen. Dan til je het spel ook naar een hoger niveau. Dit was heel bizar en gewoon onvoldoende. Het spel was steriel”, vond de Amsterdammer, die zijn elftal in de laatste vier competitiewedstrijden slechts drie punten zag vergaren. Zondagmiddag wacht voor NEC een uitduel bij promovendus RKC Waalwijk.