Alex Pastoor is sinds dit seizoen actief als trainer bij NEC en de geboren Amsterdammer bewees reeds er niet bang voor te zijn enkele spelers hun basisplaats af te nemen. Eerder passeerde de oefenmeester Stef Nijland en Melvin Platje, nota bene clubtopscorer van de moeilijk scorende Nijmegenaren, al en naar verluidt is het zondagmiddag, wanneer NEC het in de eigen Goffert opneemt tegen Ajax, de beurt aan Kriztián Vadócz, Leroy George en Cayfano Latupeirissa.

Laatstgenoemden zullen tegen de Amsterdammers vervangen worden door Abdisalam Ibrahim, John Goossens en Género Zeefuik. "Er dienen zich steeds meer alternatieven aan, zoals John Goossens en Genéro Zeefuik. Maar dat is alleen maar goed. Interne concurrenten zijn veel grotere vrienden dan spelers zich realiseren”, legt Pastoor op geheel eigen wijze uit in gesprek met Omroep Gelderland.

Tegenstander en landskampioen Ajax heeft inmiddels al een achterstand van tien punten op lijstaanvoerder AZ, dat tevens nog één duel tegoed heeft. "Ajax zit in een lastig vaarwater”, vervolgt de NEC-coach. ”Alleen in de Champions League loopt het goed (de hoofdstedelingen staan met één been in de volgende ronde van het miljoenenbal, red.). Maar in de competitie minder en dat willen we graag zo houden.”

NEC aast komend weekeinde op revanche, nadat het vorige week een pijnlijke nederlaag leed tegen Roda JC Kerkrade (1-2). Het treffen tussen de club uit de Keizerstad en Ajax staat onder leiding van scheidsrechter Serdar Gozübüyuk.