NEC plaatste zich zondagmiddag voor de play-offs voor Europees voetbal door de achtste plaats in de Eredivisie te behalen. In Almelo wonnen de Nijmegenaren met 1-2 van Heracles. In deze play-offs wacht NEC een pikant affiche. Vitesse werd zoals eerder bekend zevende in de competitie en speelt hierdoor in de play-offs tegen NEC. NEC-trainer Alex Pastoor kijkt uit naar het tweeluik met Vitesse. "Een fantastische ‘clash’", aldus de oefenmeester tegenover Omroep Gelderland.

"Dat wordt natuurlijk een fantastische ‘clash’. Ik moet zeggen dat ik daar ongelofelijk veel zin in heb", aldus Pastoor tegenover Omroep Gelderland. Pastoor was gelukkig met het spel van NEC in de laatste speelronde tegen Heracles. Door de winst op de ploeg uit Almelo en de resultaten van directe concurrenten RKC en Roda JC behaalde NEC de achtste plek in de Eredivisie.

"Als je het uiteindelijk haalt, dan moet je blij zijn. Dan moet je er even van genieten. Dus even feest vieren, stel ik voor, met ranja. De play-offs halen dat is één, maar dat is op zich geen prijs. Het is wel een geweldige bevestiging van waar we mee bezig zijn geweest." De thuiswedstrijd tegen Vitesse staat gepland op donderdagavond om 19:00. De return is zondag 13 mei om 14:30.