Bram Nuytinck keert zaterdagavond tegen FC Twente na een afwezigheid van exact zeven weken terug in de wedstrijdselectie van NEC. De verdediger raakte in de wedstrijd met ADO Den Haag (1-0 nederlaag) geblesseerd aan zijn knie en lag sindsdien uit de roulatie. Ook vleugelverdediger Rémy Amieux kan mogelijk zijn rentree maken.

Nuytinck  traint inmiddels al weer geruime tijd mee met de hoofdmacht van de Nijmeegse ploeg en leek door de schorsing van concurrent Rens van Eijden goede kans te maken op een basisplaats in Enschede. Hoofdtrainer Alex Pastoor kiest er echter voor de 21-jarige Heumenaar op de bank te houden tegen Twente en Zoltán Szélesi op te stellen als vervanger voor Van Eijden, zo meldt Omroep Gelderland vrijdag. De Hongaar start voor het eerst in de basis en zal samen met Nathaniel Will, Pavel Cmovs en Kevin Conboy voor doelman Gábor Babos te operen.

Op het middenveld behoudt Ryan Koolwijk opnieuw zijn basisplaats. De 26-jarige controleur viel vorige week tegen FC Groningen (3-3 gelijkspel) niet voor de eerste keer de laatste weken door de mand en werd zelfs gewisseld door Pastoor. Vervanger Krisztián Vadócz maakte een goede indruk in De Euroborg, maar is er niet in geslaagd Koolwijk naar de reservebank te verdrijven. Nick van der Velden en Abdisalam Ibrahim completeren het middenrif.

John Goossens staat op het punt NEC te verruilen voor Swansea City, maar de linkspoot zal tegen Twente nog te bewonderen zijn in de clubkleuren van de Nijmegenaren. Goossens vormt samen met Género Zeefuik, die de hete adam van clubtopscorer Melvin Platje ongetwijfeld in zijn nek zal voelen, en Lasse Schöne de aanval tegen de huidige nummer drie van de Eredivisie.

Vermoedelijke opstelling NEC: Babos; Will, Szélesi, Cmovs, Conboy; Ibrahim, Koolwijk, Van der Velden, Goossens, Schöne, Zeefuik.