Género Zeefuik staat voor zijn rentree bij NEC. De 21-jarige centrumspits werd een kleine maand geleden getroffen door een blindedarmontsteking en stond sindsdien aan de kant. Inmiddels is het orgaan operatief verwijderd, waardoor Zeefuik maandag weer hoopt aan te sluiten bij de groepstraining.
De PSV-huurling werkte zijn laatste wedstrijd namens de Nijmeegse club af tegen aartsrivaal Vitesse (0-1 verlies). Enkele dagen na de Gelderse derby kreeg Zeefuik in de auto plotseling hevige pijn in zijn onderbuik. ”Alsof ik moest poepen", omschrijft hij in De Gelderlander. "Woensdag was ik op de club en werd het alleen maar erger. ‘Ga nou naar het ziekenhuis, want dat is vast je blindedarm’, zei Nick van der Velden. Ook op aanraden van de fysio’s ben ik toen gegaan."
In eerste instantie slaagden artsen er niet in achter de herkomst van de pijn te komen. "Op de echo zagen ze niets. Maar de mri wees gelijk uit dat het mijn blindedarm was", vervolgt de Amsterdammer. "Mijn ouders waren helemaal in paniek toen ik ze belde. Om 20.00 uur lag ik op de operatietafel."