Na een uitstekende eerste helft en een comfortabele 2-0 voorsprong tegen sc Heerenveen, gaf NEC de voorsprong in de wedstrijd van zaterdagavond toch uit handen. In een zwakke tweede helft aan de kant van NEC scoorde Bas Dost een hattrick en ook Oussama Assaidi scoorde een doelpunt. Het werd uiteindelijk 2-4 voor de Friezen. NEC-trainer Alex Pastoor betreurt het dat zijn ploeg de wedstrijd niet op slot gooide.

“We hebben zowel in de eerste helft als in de tweede helft verzuimd om de wedstrijd op slot te gooien. Je had de 3-0 moeten maken, dan was Heerenveen geknakt. In de eerste helft gaf je niets weg, dat wilden we na rust vasthouden en dat lukte de eerste tien minuten ook. Er waren genoeg kansen om het doelpunt te maken, bijvoorbeeld die van Ryan Koolwijk. We kregen daarna steeds meer moeite met het spel van Heerenveen“, aldus Pastoor tegenover Eredivisie Live.

“De ploeg van Heerenveen stond anders dan in de eerste helft en je had dat eerder op moeten pakken. We liepen te vaak achteruit, de spelers kozen voor de veiligheid en daar werd het alleen maar slechter van. Dat kunnen we onszelf aanrekenen. Het blijft wel een feit dat we onze kansen af hadden moeten maken en de wedstrijd op slot hadden moeten gooien. Heerenveen verdient krediet voor hun spel in de tweede helft.”