Alex Patoor bereidt zich in het Spaanse Mijas met zijn ploeg voor op de tweede seizoenshelft, die over een kleine twee weken zal beginnen met de streekderby tegen Vitesse. De Amsterdamse keuzeheer vindt dat het prima vertoeven is aan de Costa del Sol.
"Het bevalt erg goed hier”, zo zegt Pastoor op het digitale thuis van de Nijmeegse club. ”Het weer is heerlijk, een prima trainingsveld, een goede plek om te slapen. Als groep zijn we ook goed aan het trainen, dus het is zeker fijn hier."  NEC werkte dinsdagmiddag haar eerste van twee oefenwedstrijden gedurende het trainingskamp af tegen het tweede elftal van Málaga CF. Laatstgenoemde was geen partij voor de Gelderse formatie, die uiteindelijk met 1-5 zegevierde door treffers van Nathaniel Will, Leroy George, Género Zeefuik, Krisztián Vadócz en Lasse Schöne.
Donderdag wacht voor NEC vermoedelijk een zwaardere test, wanneer het Zwitsere FC Basel, dat dit seizoen hoogstpersoonlijk verantwoordelijk was voor de Champions League-eliminatie van Manchester United, als opponent fungeert. "Ik ben benieuwd hoe we ons in die wedstrijd gaan houden. Een betere tegenstander verplicht je om zelf ook beter te spelen”, vervolgt de 45-jarige Patoor. ”Dus die extra weerstand is eigenlijk erg fijn. Weerstand is nu eenmaal nodig om weer een stap te kunnen maken, dus ik ben blij dat we tegen Basel kunnen spelen."